Реклама във www.framar.bg- 100% сайт на здравна тематика

Реклама във Фрамар.бг

Здравен портал www.framar.bg  предоставя достъп до 100% таргетирана аудитория, с интереси в областта на здравето, здравословния начин на живот, хранене, спорт и всичко друго, свързано със състоянието на комплексно физическо, психическо, емоционално, интелектуално и социално благополучие на човека. Информацията в портала се прецизира и консултира със специалисти. Тя има заслужено високо доверие от страна на читателите. Сайтът е и популярна широкоизползвана справочна база с данни за здравни специалисти - лекари, фармацевти, студенти.Фрамар е член на IAB Bulgaria Фрамар е част от IAB Bulgaria - най-голямото глобално сдружение на медии, медия и рекламни агенции, технологични компании и рекламодатели отговорни за дигиталния бизнес


www.framar.bg поддържа:

 • политика "висококачествено съдържание и минимално рекламно натоварване (фиксиран брой рекламни позиции, без натрапващи се и агресивни формати, отвличаща реклама в съдържанието и манипулиране на модела на поведение на потребителите)"
 • високо ниво на безопасност на бранда на Рекламодателя и неговите послания
 • ясна и измерима аудитория с геотаргетиране България
 • висококачествен трафик със силен рейтинг
 • премиум рекламодатели и послания
 • in-house екип зад управлението и създаването на рекламните активности - рекламисти, копирайтъри, дизайнери, програмисти (цени за графични услуги)
 • рекламата, която се вижда и забелязва, в премиум среда, без манипулиран трафик

Рекламни платформи

За планиране на рекламни активности, оферти и въпроси

Онлайн активности Офлайн (BTL, брошура, позициониране) активности
Ивайло Тончев Ани Иванова
Обща информация

Полезна информация

 • Всички цени са без ДДС и са валидни до 1 юни, 2022 година.
 • Базовите отстъпки за медийни агенции започват от 15% и са съобразени с реализираните обеми. Свържете се с нас за уточнение.
 • Банерните позиции се предлагат по модела CPM, освен когато изрично е уточнено друго /за престой от време или провеждане на активност/.
 • Банерните позиции са видими и в стационарен и  в мобилен режим. Ако желаете да ползвате само единия от тях, уточнете в заявката си към нас.
 • Кампаниите се заплащат в срок до 14 работни дни след сключване на договора, освен когато е уточнено друго.
 • Всяка оферта има срок на валидност до 30 календарни дни след получаването и от контрагента. Ако в този срок тя не е скрепена с договор и фактура, ФРАМАР ООД не може да гарантира съблюдаването на съответните цени и условия, обявени в персоналното предложение за реклама.

Вижте всички възможности за реклама във framar.bg

Таргетирана реклама по съдържание във framar.bg

Таргетираната реклама по съдържание (потребителски интерес) във framar.bg се излъчва в канали, които осигуряват профилиран поток от потребители, които се интересуват от дадена тема

->Ключови думи в търсачката на framar.bg

Търсачката на framar.bg обслужва 5000 +  търсения на уникални потребители на дневна база. Част от тях са фармацевти в аптеките и лекари, които търсят консултация за изписвани лекарства. Рекламата се визуализира само при конкретно подадено търсене от реален потребител. Тя съдържа банер с размери 300/250 пиксела (JPEG), описание, както и хиперлинк.

-> Ключови думи в съдържанието на framar.bg

Реклама във Фрамар.бг - ключова дума в статияРекламата работи с ключови думи избрани от вас, които се намират и подчертават в текстовото съдържание на портала. След натискането върху ключовата дума, пред посетителя се отваря банер с размери 300/250 пиксела (JPEG), който при клик води до избран от Възложителя уеб адрес.

 • Позицията не е видима във Е-аптека, Форума, Блога и Кампании

www.framar.bg запазва правото да откаже или да промени цената на рекламата за определени ключови думи. Рекламата се предлага за определено време, като усвоява всички възможни импресии за периода.

 

Цена за 30 дни престой и пакет от 3 ключови думи (активни в двете позиции): 900 лева без ДДС


Вижте всички възможности за реклама във framar.bg

Рекламно участие в брошурата на аптеки Фрамар

Издаваната от аптеки Фрамар брошура дава възможност за участие с рекламна цел.

Тираж: 50 000 на хартия, 30 000 в електронен формат (общо 80 000 достигнати потребители)

Формат: А4, 8 страници, пълноцветно

Периодичност: 2 пъти месечно

Разпространение:

 • В аптеки Фрамар от фармацевта, позиционирана на касова зона или подавана в ръката на клиента
 • В онлайн поръчките на www.framar.bg - 6-10 000 поръчки месечно за България
 • Организирани тематични или регионални събития по места
 • В електронен формат - таргетирано разпространение

Брошурата на аптеки Фрамар предоставя богато рекламно-информационно съдържание, насочено пряко към потребителя.

Изготвяме индивидуални решения, свързани с подадена задача/срок/бюджет. При интерес - свържете се с нас на marketing@framar.bg.

 Вижте всички възможности за реклама във framar.bg

Информационна landing page във framar.bg

Раздел "Кампании" предлага възможност да създадете своята собствена страница/кампания/публикация във framar.bg и така да популяризирате своя продукт, кампания, идея.

Всяка страница предлага:

 • банер 300-250 пиксела - 100% ротация в конкретната кампания
 • брандиране - 100% ротация в конкретната кампания
 • възможност за публикуване на информационен материал
 • пълно изключване на външна реклама за периода на договорената кампания

Опции:

 • интеграция на онлайн магазин /framar.bg или външен/
 • галерия със снимки
 • галерия със видеа
 • секция "Въпроси и отговори"
 • изключване на социалните бутони/коментарите
 • свързани статии по темата/кампанията
 • статистика в реално време за броя на посетителите
 • допълнителни функционалности при желание

Цена за публикуване на страницата с 90 дни активност: 4000 лева без ДДС

(Публикуването на кампанийна страница без рекламно позициониране - 1400 лв без ДДС)

Уточнения:

* В цената се включват определени квоти от реклама във външни рекламни/социални мрежи и Framar.bg, както и други платформи. Спонсорирането на поста се осъществява спрямо добрите практики на търсене  на най-доброто съотношение спрямо цена, високо качество на публикацията и очакван ефект. То може да включва рекламни мрежи по избор на Изпълнителя Фрамар ООД. Стандартната продължителност е 14 дни от датата на публикуване, но може да бъде договорена допълнително, при изявено желание от страна на Поръчителя. Стандартно разпределение:

** Статията се анонсира като "съдържание от...." с лого на Възложителя, където е приложимо, както и линковете се определят с rel="sponsored". Период на активност на линковете - 12 месеца, освен ако не е договорено нещо друго.

*** В цената не се включва изработката на всички текстови и графични материали, нужни за изработката на страницата. Те могат да бъдат изготвени срещу допълнително заплащане.

**** След изтичането на активността на дадена кампания (90 дни),в страницата започват да се дисплейват стандартните рекламни позиции за конкретния момент. При желание за по-дълъг период на активност без реклами, цената е предмет на договорка.

*****Запазваме си правото да откажем/предложим за редакция определено съдържание, което се разминава с добрите стандарти на предлагане на информация от www.framar.bg

******Предоставените текстове не се редактират, отговорността за съдържанието и изложените твърдения е на Възложителя. Придружаващите илюстративни снимки трябва да са с ясен и предварително деклариран произход (линк към сайт с безплатни фотографии, собствен архив или документ за откупени права).

Вижте всички възможности за реклама във framar.bg

Ключово Информационна лендинг страница Публикация с рекламно-информационен характер
Публикуване В определен раздел  - Кампании В раздел по желание на Възложителя - с ограничение по темата на публикацията
Допълнителна функционалност Да Не
Период без външна реклама  Да, ограничен по време Не
Възможности за свързване на native съдържание  Да  Да
Включен бюджет за външна/вътрешна реклама, насочена към статията  4050 лв. без ДДС  2050 лв. без ДДС
Цена за публикация без външна/вътрешна реклама 1400 лв. без ДДС 1100 лв. без ДДС
 Пакетна цена 4000 лв. без ДДС 2200 лв. без ДДС
Публикация с рекламно-информационен характер

Рекламната позиция "Публикация с рекламно-информационен характер" позволява да представите вашата новина/информация пред милионна аудитория в медийните раздели на framar.bg. Вашата публикация ще бъде индексирана от всички големи търсачки в интернет, анонс в генератори на новинарско съдържание, вписана по естествен начин в сайта (съобразно типа информация, която тя предлага), предложена като спонсорирано съдържание както и представена в социалните мрежи, с които работим.

Пакетът включва:

Пакетна цена за публикация: 2200 лева без ДДС

(Публикуването на статия/публикация без рекламно позициониране - 1100 лв без ДДС)

*Спонсорирането на поста се осъществява спрямо добрите практики на търсене  на най-доброто съотношение спрямо цена, високо качество на публикацията и очакван ефект. То може да включва рекламни мрежи по избор на Изпълнителя Фрамар ООД. Стандартната продължителност е 7 дни от датата на публикуване, но може да бъде договорена допълнително, при изявено желание от страна на Поръчителя.

 • При интерес от комбинирана активност (онлайн + офлайн) - в сайта www.framar.bg и в брошурата на Аптеки Фрамар с тираж 50 000 с цел достигане на микс от аудитории - отправете запитване към marketing@framar.bg
 • Статията се анонсира като "съдържание от...." с лого на Възложителя, където е приложимо, както и линковете се определят с rel="sponsored". Период на активност на линковете - 12 месеца, освен ако не е договорено нещо друго.
 • Запазваме си правото да откажем/предложим за редакция определено съдържание, което се разминава с добрите стандарти на предлагане на информация от www.framar.bg
 • Предоставените текстове не се редактират, отговорността за съдържанието и изложените твърдения е на Възложителя. Придружаващите илюстративни снимки трябва да са с ясен и предварително деклариран произход (линк към сайт с безплатни фотографии, собствен архив или документ за откупени права).

Вижте всички възможности за реклама във framar.bg

Ключово Информационна лендинг страница Публикация с рекламно-информационен характер
Публикуване В определен раздел  - Кампании В раздел по желание на Възложителя - с ограничение по темата на публикацията
Допълнителна функционалност Да Не
Период без външна реклама  Да, ограничен по време Не
Възможности за свързване на native съдържание  Да  Да
Включен бюджет за външна/вътрешна реклама, насочена към статията  4050 лв. без ДДС  2050 лв. без ДДС
Цена за публикация без външна/вътрешна реклама 1400 лв. без ДДС 1100 лв. без ДДС
 Пакетна цена 4000 лв. без ДДС 2200 лв. без ДДС
Банер - 	Medium Rectangle 300х250 във framar.bg

Използвайки съвременна система за ротация на рекламните банери, framar.bg предлага над 300 000 импресии (на дневна база, декември 2021 г.) на един от най-популярните/ефективни банерни формати - 300/250 px. Комбинацията от различни позиции (видими в мобилна/стационарна версия) гарантира добро преживяване на потребителя, ненатрапчиво, но видимо разположение и разпознаваемост на рекламното послание.

Позиции за ротация на банер 300х250 px

 • под всяка статия
 • във форума на framar.bg (между постовете и в дясна колона)
 • дясна колона на сайта (стационарна версия)
 • първа страница на framar.bg
 • диагнозите на Фрамар Диагностик

 Технически изисквания

 • размер 300х250 px
 • формат JPEG, GIF, HTML5

Цена за 1000 импресии - 40 лева без ДДС

Вашият банер се ротира с други банери, като не можем да поемем ангажимент за точен час на появяване или каквато и да е поредност. На всеки банер е гарантирана равнопоставеност, съобразена с броя заявени импресии/показвания.

Вижте всички възможности за реклама във framar.bg

Банер - Wallpaper 1920х1080

Бърз начин да натрупате читателски интерес, с реклама видима във всички секции на сайта /без форума и  блога /.

 • Формат: JPEG Image, големина до 60KB
 • Размер :1920/1080 пиксела.
 • Среден брой дневни гарантирани импресии за 24 часа : 90 000 /данни декември, 2021 година/

Цена за 1000 импресии: 50 лeва без ДДС

Подробна схема за изработка на банерната позиция

Банерите се ротират през интервал от 3 минути, като не можем да поемем ангажимент за точен час на появяване или каквато и да е поредност. На всеки банер е гарантирана равнопоставеност, съобразена с броя заявени импресии/показвания.

* Банерната позиция е видима само в стационарен режим на трафик. Мобилният трафик не предлага възможност за показване на този банер, заради малките по размер екрани.

Вижте всички възможности за реклама във framar.bg

Банер - Mobile 300х100, вътрешни страници

Разположен в листовите вътрешни страници, там където хората се ориентират в съдържанието. Банерът е видим на всички вътрешни страници (мобилен и стационарен) с поднесена информация  и раздели на сайта, коментарите и резултатите от търсачката.

 • Размери 300/100 пиксела
 • Среден брой дневни гарантирани импресии - 25 000 + /данни ноември, 2021 година/.

Цена за 1000 импресии: 30 лева без ДДС

Вашият банер се ротира с други банери, като не можем да поемем ангажимент за точен час на появяване или каквато и да е поредност. На всеки банер е гарантирана равнопоставеност, съобразена с броя заявени импресии/показвания.

Вижте всички възможности за реклама във framar.bg

Банер - Half page - 300х600, в централна част на дясната колона

Позицията се визуализира в дясната колона на сайта, в централната  част. Силно различима и ефективна! Видима на всички вътрешни страници, блогът и форума (стационарна версия).

Не е видим в електронната аптека и в медицинска енциклопедия!

 • Размери 300/600 пиксела
 • Среден брой дневни гарантирани импресии - 70 000 /данни декември, 2021 година/.

Цена за 1000 импресии: 40 лева без ДДС

Вашият банер се ротира с други банери, като не можем да поемем ангажимент за точен час на появяване или каквато и да е поредност. На всеки банер е гарантирана равнопоставеност, съобразена с броя заявени импресии/показвания.

Вижте всички възможности за реклама във framar.bg

Текстова реклама във framar.bg

Видимо на централна позиция във всяка страница на сайта, без електронната аптека.

 • Формат: текст и хиперлинк
 • Размери: до 80 знака
 • Среден брой дневни гарантирани импресии - 200 000 /данни юни, 2021 година/.
 • Цена за 24 часа престой: 150 лева без ДДС

Позицията излъчва само едно съобщение за заявения период - предлага се само на 100% ротация.

Вижте всички възможности за реклама във framar.bg

Продукт на първа страница

Най-новите и интересни Ваши продукти в нашата електронна аптека - винаги на първа страница /както и във форума  - във всяка тема над 6 мнения, като банер 728-90 пиксела - мобилна и стационарна версия/
Общият брой на продуктите в рекламната позиция (Продукт на първа страница) е 10 бр., като се виждат на случаен принцип по 3 бр., а потребителят на сайта има и опция да прелисти продуктите на следващата страница. Рекламата се предлага за определено време, като усвоява всички възможни импресии за периода.
Цена за 1 продукт  - 500 лева без ДДС на седмица /7 дни/

Вижте всички възможности за реклама във framar.bg

Онлайн бюлетин

E-mail маркетинга се налага като динамична форма на реклама, с подбрана аудитория, както и високи обратни резултати. Онлайн бюлетинът на framar.bg се изпраща на селектирана аудитория, с висок процент профилираност и съответно, добри резултати.

Форми на реклама:

- брандиран тематичен бюлетин - 300 лева без ДДС за 1 брой бюлетин

Вижте всички възможности за реклама във framar.bg

Интерактивна промоционална игра с продуктово представяне

Промоционалната игра в раздел Игри с награди може да бъде изградена в два формата:

 • тип въпрос - няколко възможни отговора - един верен 
 • въпрос - отговори на потребителите - оценка на отговорите от потребителите

тества познанията на читателите в удобна - интерактивна форма.  Удобна форма за игра, през която да се подаде поискано информационно съдържание към читателите. Гъвкава и социално адаптирана, за максимален ефект. Като допълнителни рекламни възможности, позицията предлага рекламни слайдове/видео между въпросите (за формата с няколко въпроса).
Рекламата се предлага за определено време, като усвоява всички възможни импресии за периода

Цена: 1 месец /31 календарни дни/: 1400 лева без ДДС - 100 % ротация

(В цената са включени и 400 лева без ДДС за таргетирана реклама през външни социални/рекламни мрежи).

Вижте всички възможности за реклама във framar.bg

Акцент - справочник на www.framar.bg

Здравният справочник на Фрамар.бг е най-голямата и пълна база данни в българския интернет за всичко, свързано със здравето ви - лекари, болници, аптеки, производители, нормативна база.

Позиция "Акцент" ви "препоръчва" при търсене по специалност, както и по административно деление /област/ - акцентираните профили са в първите позиции. Допълнително ви позиционира в търсачката на framar.bg по специалност/населено място.

Цена позиция "Акцент" - 12 месеца - 499 лева без ДДС.

Вижте всички възможности за реклама във framar.bg

Статистическо проучване във framar.bg

Ползата от едно внимателно и правилно проведено статистическо проучване може да бъде огромна, ако работите в сферата на здравето и красотата. Статистиката, извлечена от отговорите на милионната публика на framar.bg може да бъде полезна за бизнеса ви, за практиката ви или за да разберете по- добре даден проблем, с който не можете да се справите. 

Аналитичният тест позволявам въвеждане на няколко критерия за демографско проучване /мъж-жена, възраст, местожителство/, като на тяхна база после се прави разбор на мненията на аудиторията. За достигане до максимален брой читатели/участници в анкетата/, въпросът получава и своето място във всички социални мрежи, с които работим. 

Цени за провеждане на статистическо проучване във framar.bg - по договорка

Клиентът получава обработените данни във формата на доклад. Получените данни не са видими на интернет сайта и не могат да бъдат преотстъпвани на други клиенти, спазва се необходимата конфиденциалност.

Вижте всички възможности за реклама във framar.bg

BTL реклама във физическите аптеки Фрамар

Рекламата във физическите аптеки Фрамар е добър начин директно и индиректно да представите вашето послание пред над 100 000 посетители месечно, в 11 града на страната и 47 аптеки. Предвид спецификата на продуктите и особеностите на всеки отделен обект, BTL активностите могат да бъдат обособени като:

 • представяния на продукти
 • кампании за осъзнатост по здравни теми
 • семплинги
 • игри
 • консултации
 • продуктово позициониране
 • обкръжаващ маркетинг (брандиране, плакати, брошури, листовки)

Изготвяме индивидуални решения, свързани с подадена задача/срок/бюджет. При интерес - свържете се с нас на marketing@framar.bg.

Вижте всички възможности за реклама във framar.bg

Разпространение на брошури/рекламни материали

Фрамар ООД предоставя възможност за разпространение на брошури/рекламни материали:

 • територията на аптеки Фрамар (47 аптеки в 11 града на България, приблизителен клиентопоток над 170 000 за месец)
 • онлайн в пратките на електронната аптека Фрамар (300+ пратки на дневна база за територията на страната)

 Изисквания към брошурите/рекламните материали

 • предварително одобрение на визията/посланията
 • кампаниите са тематично свързани - здраве, красота, превенция, здравословен начин на живот
 • максимален размер на брошурата А3
 • при по-големи размери от А5 - да се допуска сгъване

Възможности

 • само във физическите аптеки, само онлайн или комбинирано
 • онлайн - възможности за таргетиране на разпространението по специфична категория (преизчисляване на цената)

Цени за разпространение на брошури/рекламни материали

 • до 5000 брошури - 0.18 лв. на брошура
 • над 5 000 брошури - 0.14 лв. на брошура
 • над 10 000 брошури - 0.12 лв. на брошура
 • над 20 000 брошури - по договорка

Вижте всички възможности за реклама във framar.bg

© 2007 - 2022 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook