Представяне на www.framar.bg и Аптеки Фрамар

Аптеки Фрамар - за нас

Историята на аптеки Фрамар

Първата аптека Фрамар отваря през 1999 в Стара Загора, с единствения частен денонощен обект в града. Новият стандарт на работа, богатото разнообразие от продукти и компетентното обслужване осигуряват бързо развитие и популярност. До ден днешен аптеката работи и пази своята разпознаваемост сред старозагорци.

Обектът в Свиленград отваря през 2005 г. Това е първата аптека с марката Фрамар извън Стара Загора. Добре познатата на жителите на Стара Загора Фрамар 2 (известна като "денонощната", "Фрамар на улица Отец Паисий" или "голямата аптека под Енергото") е революционно нов обект за града - голямо и светло помещение, голям асортимент от лекарства, добавки, козметика и други стоки, две касови зони и квалифициран персонал. Тя отваря през 2006 г. и за дълги години остава топ аптеката в региона, която поддържа и денонощен режим на работа.

С марката Фрамар днес работят 50 обекта в 11 града на страната (Стара Загора, Сливен, Свиленград, Бургас, Пловдив, Габрово, Гълъбово, Варна, Русе, София, Велико Търново) с приблизителен клиентопоток от над 170 000 посетителя месечно. 

Аптеки Фрамар България

Формулата Фрамар

Фрамар стои зад качествено и компетентно обслужване и разнообразие от лекарства, козметика, медицински изделия, хранителни добавки и други продукти за здравословен начин на живот, част от които ексклузивно представени за България. Аптеки с широка и светла обща част, разположени на топ локации. Висока наситеност на обектите във всеки нов град. Брошура в 80 000 тираж, която публикуваме на 2 седмици и разпространяваме изцяло в аптечната мрежа, онлайн поръчките, както и в електронен формат. Хибридното издание (print+web) предлага богато информационно-рекламно съдържание, полезно за читателите. Картите за лоялност на аптеки Фрамар осигуряват преференциални условия и цени за редовните клиенти.

Удобни и бързи електронни разплащания, грижа за високата хигиена на обектите, съблюдаване на всички норми, поставени от законодателството. Компетентен екип от фармацевти, който ще ви обслужи и консултира за подходящи продукти. Периодични кампании за информираност, касаещи социално-значими заболявания като диабет, високо кръвно, разширени вени.

За сайта Framar.bg

Порталът Framar.bg стартира през 2007 г. През първите 10 години на платформата се залагат основните посоки на развитие, както  и се сформира екипът от автори и медицински специалисти.

Днес www.framar.bg е утвърден интернет сайт - мястото, където можете да научите всичко за вашето здраве и да бъдете активни! Ние предлагаме широкоспектърна информация, зад която стои екип от професионалисти с изградена репутация и разпознаваем стил на писане - здравни новини, интервюта, любопитно и полезно за здравето. Далеч сме от фалшивото и шокиращо съдържание, даваме балансирана гледна точка - мнението на специалиста, на пациента, на читателя, който иска да научи повече и не се колебае да го направи.

Важната информация за вашето здраве се поднася без натрапчиво рекламно присъствие, което да нарушава преживяването на потребителя и да му пречи да открие бързо необходимото.

Държим да осигурим компетентна помощ за читателите през здравни иновации - Фрамар Диагностик, Лекарствени взаимодействия, справочна и енциклопедична информация, авторски статии от гостуващи автори по различни теми. Информацията се осъвременява при нужда и адаптира спрямо достиженията на науката и актуалните новости.

Основните насоки на развитие са медицина, фармация, превенция, здравна и социална политика, спорт, здравословно хранене, полезни съвети, наука

Онлайн аптека apteka.framar.bg е с висок рейтинг сред потребителите, като източник на оригинални лекарства, хранителни добавки, козметика и други здравни аксесоари. Налагаме стандарт за бързо и качествено обслужване за всяка поръчка, с отговорност пред всеки клиент, до пълното му удовлетворение. Екипът на онлайн аптеката приема поръчки 24х7.

За ваше удобство можете да платите по електронен път или да получите на изплащане желаната от вас стока. Развиваме дигитална Програма за лоялност, която бонифицира редовните регистрирани клиенти. Логистиката се изпълнява през три от водещите национални куриерски компании, за да гарантираме бърза и сигурна доставка в удобно време, място и форма.

-> wwww.framar.bg на 15 години

Справочната база на онлайн аптеката е високо ценена от лекари, фармацевти и други специалисти. Бързия достъп, проверената и ясно синтезирана информация е в полза и на читателите, които искат да научат повече от листовките на лекарствените продукти. Самостоятелните страници съдържат не само одобрената информация, но и мнения/въпроси на читатели, на които екипът ни от специалисти ни отговаря. Всеки продукт има и свой рейтинг  с оценка (между 1 и 5 звезди).

Форумът на Framar.bg е един от големите и наложени здравни форуми, с хиляди мнения и коментари от потребители.

Вижте отделните медийни раздели на сайта Framar.bg в интерактивна презентация

Популярност на сайта Framar.bg

Аудиторията на сайта  е над 95% национална. Част от чуждия трафик идва от големите български общности в чужбина. Метриките на сайта се предоставят от Gemius, Google Analytics и други международни статистически платформи с реноме.

framar.bg - интернет сайт за здравеПоддържаме трайно присъствие в Топ 10 на българските сайтове (политематична класация) и държим твърдо първа позиция* сред платформите на тема здраве. (по статистиките на Gemius Bulgaria)

Профил на аудиторията

Онлайн потребители в тематиката здраве, красота, спорт, здравословно хранене, психология. Висок процент професионалисти и хора от бизнеса са наши редовни читатели/ползват ни като справочна база от данни. Политематичното поднасяне на проверена/рецензирана от специалист информация е наша запазена марка.

 • реални потребители, регион България
 • професионалисти в здравния сектор
 • с интерес в темата здраве
 • разпознаваеми лидери на мнение

Framar.bg като рекламна платформа

Framar.bg е наложена рекламно-информационна платформа, предпочитан партньор в областта на здравословния начин на живот:

 • in-house екип зад управлението и създаването на рекламните активности - рекламисти, копирайтъри, дизайнери, програмисти
 • политика "висококачествено съдържание и минимално рекламно натоварване (фиксиран брой рекламни позиции, без натрапващи се и агресивни формати, без реклама в съдържанието)"
 • високо ниво на безопасност на бранда и неговите послания
 • ясна и измерима аудитория с геотаргетиране България
 • премиум рекламодатели и послания

Framar.bg в социалните мрежи

Framar.bg има присъствие и в социалните мрежи, където достига до широк кръг от хора с адаптирано съдържание.

 • Facebook - страница с дълга история и над 200 000 уникални български потребители, интерактивно съдържание - новини, видео, полезни и забавни постове
 • Приятелите на framar.bg - активна група във Facebook с динамично растяща аудитория
 • Broadcast Channel - Framar.bg - активна аудитория във Facebook с динамично растяща аудитория
 • Framar.bg в Instagram - динамично растяща аудитория, новини, видео, giveaway и друга интеракция с публиката
 • Framar.bg в Linkedin - корпоративно съдържание и новини
 • Framar.bg в Youtube - видео/новинарско/рекламно съдържание
 • Framar.bg във Vbox7 - видео/новинарско/рекламно съдържание
 • Framar.bg в TikTok - интерактивно видео съдържание и реклама
 • Framar.bg в Twitter - новини, видео, интерактивно съдържание
 • Framar.bg в Mailchimp - електронни бюлетини с информационно/търговско съдържание
 • Framar.bg в Issuu - електронни презентации
 • Framar.bg в Soundcloud - подкасти/новинарско/рекламно съдържание
 • Framar.bg във VK - новини, видео, интерактивно съдържание
 • Framar.bg в Telegram - новини, видео, интерактивно съдържание
 • Framar.bg в Spotify - подкасти/новинарско/рекламно съдържание
 • Framar.bg в Google Podcasts - подкасти/новинарско/рекламно съдържание
 • Framar.bg в Likee - кратко видео съдържание
 • Framar.bg в Threads - новини, видео, интерактивно съдържание
 • Framar.bg във Viber - новини, видео, интерактивно съдържание

Собственост и адрес на управление

Порталът Framar.bg е собственост на ФРАМАР ООД, с ЕИК: 123732525, със седалище и адрес на управление: гр. Стара Загора, ул. „Петър Парчевич“, 26

--> Контакт

Аптечната верига Фрамар се управлява от Фрамар Холдинг АД, ЕИК: 204456149, със седалище и адрес на управление: гр. Стара Загора, ул. „Петър Парчевич“, 26

--> Контакт

Основни принципи на развитието на Фрамар

Принципите на развитие на марката Фрамар са заложени още през 1999 г., когато започва работа първата ни аптека.

 • Качественото и компетентно обслужване е стандарт, към който се придържаме!
 • Ние не манипулираме решенията на клиента на основа на цените на продуктите. Цените са образувани на основа на действащото законодателство.
 • Ценим иновативността и оригиналността и се стремим да ги практикуваме активно.
 • Ние вярваме в правото на информиран избор и се стараем да го осигурим за всеки наш клиент/читател. Всеки клиент е ценен, а здравето му е наш общ приоритет.
 • Стремим се да бъдем първи и най-добри в нашата сфера и да се развиваме – винаги напред!

Наградите на Фрамар

 Фрамар като партньор в бизнеса

Аптеки Фрамар и www.framar.bg са отворени към партньорство с всеки бизнес, голям или малък, който желае да работи в България, спазвайки всички законови норми и стандарти за бранша.

Ние предлагаме:

 • аптечна мрежа за физическа B2C дистрибуция, която покрива голяма част от територията на България - над 170 000 посетителя месечно
 • разпознаваема водеща B2C онлайн платформа - над 35% от уникалните интернет потребители
 • екип от маркетолози и специалисти по продажбите
 • възможност за таргетирана онлайн и офлайн реклама
 • възможност за съдействие на всеки стадий на развитие на бизнеса
 • пълен цикъл - от съдействие за създаване на продукта до налагането му в аптечната мрежа и онлайн

Фрамар - корпоративна социална отговорност

Аптеки Фрамар и www.framar.bg осъзнават своята социална отговорност и подкрепят различни инициативи - чиста околна среда, рециклиране, енергийна ефективност, устойчиво обществено развитие и среда, здраве и здравеопазване.

Ние популяризираме:

 • кампании за здравословен живот
 • партньорства със спортни клубове
 • инициативи за чиста околна среда
 • кампании за превенция на социално значими заболявания
 • стратегии и решения за дигитално здраве и електронно здравеопазване
 • културни и обществени мероприятия на различно ниво - национално и регионално
 • дарителски кампании за обществено значими каузи

Предложете вашата кауза: marketing@framar.bg

Фрамар благодари на всички партньори и приятели, с които сме работили през годините – без вас нямаше да бъдем това, което сме днес

© 2007 - 2024 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook