Радостина Райчева
автор във Framar.bg
Радостина Райчева е част от екипа на „Фрамар“ от 2012 година като автор, редактор и коректор на статии и новини в областта на здравето, медицината и фармацията. Ръководител е на медийния екип и ментор на стажантската програма на Framar.bg, насочена към създаване на SEO текст, преводи и редакторска дейност.
Занимавала се е с преводи от руски език на специализирано съдържание. Има практика в областта на контент маркетинга в направленията култура, изкуства и занаяти.
Образование
Радостина се дипломира в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" по специалностите:
- "Руска филология", ОКС "Бакалавър";
- "Културни и социални дейности в туризма", ОКС "Магистър".
Преминава обучения:
- по теория и практика на превода;
- в областта на лингвистиката, литературната и езиковата комуникация;
- за развитие на презентационни умения.
Други дейности и участия
- През 2012 година полага основите и развива успешно един от най-популярните раздели на Framar.bg – "Хранене и здраве", като повече от десетилетие hranene.framar.bg заема трайно място в топ 5 на националните класации на тематичните сайтове.
- Автор е на фирмена поредица, която проследява развитието на компанията от самото й създаване. Основите на поредицата са положени през 2017 година с написването на първата част – „Първите 18“, която очертава пътя на „Фрамар“ от откриването на първата частна аптека в гр. Стара Загора през 1999 г., преминава през стартирането на един от първите за България онлайн магазини, впоследствие и топ здравна платформа за страната, и проследява развитието им до края на 2017-а. През 2023 година излиза второто издание на първата част заедно с продължението „Пътят от юношеството към зрелостта“, което описва прогреса на компанията от 2018-а до 2022 г."
- През 2022 година разработва и развива програма за стажант-редактори за уеб сайт, на която е ръководител.
- Част е от екипа, който през 2023 г. създава студио за фото и видеозаснемане "Фрамар". Участва в разработването на авторско видеосъдържание – “Studio Framar – Здравето на фокус“
- Журналист във вестник "Фрамар" – печатно издание с 80-хиляден тираж, разпространявано в национален мащаб в периода 2011-2013 г.
- Лектор на Конференция по дигитален маркетинг "Digital4Plovdiv – Digital Marketing Strategies for Hotels & Restaurants, 2018"
- Медиите до голяма степен изграждат културата на българина, включително здравната – интервю за А-specto.bg
Уебсайт: https://www.framar.bg/
Публикации на автора
Храни, които "убиват" либидото
Днес много сексолози и психолози говорят за асексуалността. Учени стигат до извода, че за нея са вин...
Естествени афродизиаци: храни, подправки и билки, повишаващи потентността при мъжете
Окажете си интимна помощ у дома чрез някои от следавщите народни средства, които подсилват мъжкото л...
Хранене при повишена телесна температура (хипертермия)
Високата температура е симптом, който се проявява вследствие на много заболявания. За понижаването й...
Най-подходящите напитки за горещите летни дни
При високи летни температури от съществено значение е хидратацията на организма, защото недостатъчни...
Пробиотиците и отслабването или живите бактерии срещу излишните килограми
Пробиотиците и отслабването или живите бактерии срещу излишните килограми
Айрянът – как се прави и защо е полезен
Айрянът е популярна и полезна напитка, особено през лятото, защото разхлажда, утолява жаждата и заси...
Как да използваме джинджифила за отслабване
Съединения в джинджифила помагат за топенето на мазнини, особено в коремната област, помагат за по-б...
Защо трябва да пием сокове и как да извлечем максимална полза от тях
Соковете от пресни плодове и зеленчуци безспорно са полезни за организма, но трябва да знаем как да ...
Хранителни средства за разреждане на кръвта
Някои храни помагат за разреждане на кръвта и ще бъде от полза да ги включите в менюто си.
Мед от глухарче – природен еликсир в бурканче
Мед от глухарче - природен еликсир в бурканче
Храни с високо съдържание на вода
Храните с високо съдържание на вода утоляват жаждата и помагат на тялото да се справи с дехидратация...
На страница по:
Коментари към Радостина Райчева