Радостина Райчева
автор във Framar.bg
Радостина Райчева е част от екипа на „Фрамар“ от 2012 година като автор, редактор и коректор на статии и новини в областта на здравето, медицината и фармацията. Ръководител е на медийния екип и ментор на стажантската програма на Framar.bg, насочена към създаване на SEO текст, преводи и редакторска дейност.
Занимавала се е с преводи от руски език на специализирано съдържание. Има практика в областта на контент маркетинга в направленията култура, изкуства и занаяти.
Образование
Радостина се дипломира в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" по специалностите:
- "Руска филология", ОКС "Бакалавър";
- "Културни и социални дейности в туризма", ОКС "Магистър".
Преминава обучения:
- по теория и практика на превода;
- в областта на лингвистиката, литературната и езиковата комуникация;
- за развитие на презентационни умения.
Други дейности и участия
- През 2012 година полага основите и развива успешно един от най-популярните раздели на Framar.bg – "Хранене и здраве", като повече от десетилетие hranene.framar.bg заема трайно място в топ 5 на националните класации на тематичните сайтове.
- Автор е на фирмена поредица, която проследява развитието на компанията от самото й създаване. Основите на поредицата са положени през 2017 година с написването на първата част – „Първите 18“, която очертава пътя на „Фрамар“ от откриването на първата частна аптека в гр. Стара Загора през 1999 г., преминава през стартирането на един от първите за България онлайн магазини, впоследствие и топ здравна платформа за страната, и проследява развитието им до края на 2017-а. През 2023 година излиза второто издание на първата част заедно с продължението „Пътят от юношеството към зрелостта“, което описва прогреса на компанията от 2018-а до 2022 г."
- През 2022 година разработва и развива програма за стажант-редактори за уеб сайт, на която е ръководител.
- Част е от екипа, който през 2023 г. създава студио за фото и видеозаснемане "Фрамар". Участва в разработването на авторско видеосъдържание – “Studio Framar – Здравето на фокус“
- Журналист във вестник "Фрамар" – печатно издание с 80-хиляден тираж, разпространявано в национален мащаб в периода 2011-2013 г.
- Лектор на Конференция по дигитален маркетинг "Digital4Plovdiv – Digital Marketing Strategies for Hotels & Restaurants, 2018"
- Медиите до голяма степен изграждат културата на българина, включително здравната – интервю за А-specto.bg
Уебсайт: https://www.framar.bg/
Публикации на автора
Хранене при мигрена
Много храни съдържат тирамин, който обостря мигрената. Затова е добре да знаем кои продукти го съдър...
Полезно ли е кихането и защо не трябва да го потискаме
Кихането е естествен защитен механизъм на тялото, който предпазва от попадане на вредни частици и ве...
Храни, които са полезни за лимфната система
За нормалното функциониране на лимфната система от съществено значение е балансираната диета, включв...
Шипково масло – състав, ползи за здравето и противопоказания
Маслото от шипки се произвежда по два начина – чрез горещо извличане или чрез студено пресоване – и ...
Хранителен състав и полезни свойства на оризовото олио
Оризовото олио, което се произвежда от оризови трици и зародиши, притежава уникални лечебни свойства...
Синапено масло
Полезни свойства и противопоказания за прием на синапени семена и извлеченото от тях масло.
Синап – състав, здравни ползи и противопоказания
Синапъте скромно на вид растение, което е познато на хората от преди повече от три хиляди години. И ...
Как да спрем трептенето на клепача на окото
Може да спрете трептенето на клепача на окото с някои техники, прилагани у дома, а с промени в начин...
Как да се храним, докато приемаме антибиотици
Действието на антибиотиците може да бъде повлияно от храната, която приемаме. Затова е важно да знае...
Как да преборим пролетната умора с помощта на храната
Промяната в храненето може да помогне в борбата с пролетната умора и да ви върне тонуса и енергията....
Билки и подправки, които помагат за разреждане на кръвта
Научете кои са билките антикоагуланти. Приемът им възпрепятства образуването на тромби, но не трябва...
Колко време да варим яйцата, за да станат както ги предпочитаме
Времето за сваряване на яйцата зависи от това дали ги предпочитате рохки или твърди. Кокошите яйца с...
На страница по:
Коментари към Радостина Райчева