Радостина Райчева
автор във Framar.bg
Радостина Райчева е част от екипа на „Фрамар“ от 2012 година като автор, редактор и коректор на статии и новини в областта на здравето, медицината и фармацията. Ръководител е на медийния екип и ментор на стажантската програма на Framar.bg, насочена към създаване на SEO текст, преводи и редакторска дейност.
Занимавала се е с преводи от руски език на специализирано съдържание. Има практика в областта на контент маркетинга в направленията култура, изкуства и занаяти.
Образование
Радостина се дипломира в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" по специалностите:
- "Руска филология", ОКС "Бакалавър";
- "Културни и социални дейности в туризма", ОКС "Магистър".
Преминава обучения:
- по теория и практика на превода;
- в областта на лингвистиката, литературната и езиковата комуникация;
- за развитие на презентационни умения.
Други дейности и участия
- През 2012 година полага основите и развива успешно един от най-популярните раздели на Framar.bg – "Хранене и здраве", като повече от десетилетие hranene.framar.bg заема трайно място в топ 5 на националните класации на тематичните сайтове.
- Автор е на фирмена поредица, която проследява развитието на компанията от самото й създаване. Основите на поредицата са положени през 2017 година с написването на първата част – „Първите 18“, която очертава пътя на „Фрамар“ от откриването на първата частна аптека в гр. Стара Загора през 1999 г., преминава през стартирането на един от първите за България онлайн магазини, впоследствие и топ здравна платформа за страната, и проследява развитието им до края на 2017-а. През 2023 година излиза второто издание на първата част заедно с продължението „Пътят от юношеството към зрелостта“, което описва прогреса на компанията от 2018-а до 2022 г."
- През 2022 година разработва и развива програма за стажант-редактори за уеб сайт, на която е ръководител.
- Част е от екипа, който през 2023 г. създава студио за фото и видеозаснемане "Фрамар". Участва в разработването на авторско видеосъдържание – “Studio Framar – Здравето на фокус“
- Журналист във вестник "Фрамар" – печатно издание с 80-хиляден тираж, разпространявано в национален мащаб в периода 2011-2013 г.
- Лектор на Конференция по дигитален маркетинг "Digital4Plovdiv – Digital Marketing Strategies for Hotels & Restaurants, 2018"
- Медиите до голяма степен изграждат културата на българина, включително здравната – интервю за А-specto.bg
Уебсайт: https://www.framar.bg/
Публикации на автора
Изтеглете гной от рана с домат
В следващите редове ще предложим метод от народната медицина, който помага за изтегляне на гной с на...
Какво да сложим в аптечката за първа помощ, ако ни предстои пътуване
Ако се питате „Какво да сложа в аптечката?“, следващият списък с лекарства за пътуване, ще ви бъде о...
Как да разпознаем пиян или дрогиран шофьор на пътя
Управлението на автомобил под въздействието на алкохол или наркотични вещества е едно от най-тежките...
Значението на водата за човешкия организъм
Водата е предпоставка за добро самочувствие. Тя няма хранителна стойност, но е задължителен елемент ...
Да пием вода: как, дали, кога и колко
Колко вода трябва да пием и кога имаме нужда от по-големи количества, на тези идруги въпроси отговар...
Водата – преди, по време на или след хранене
Защо не трябва да пием вода по време на хранене и кога е най-добре да приемаме течността.
Колко вода трябва да пием на ден според теглото си – формули за изчисляване и таблица
Всеки човек има нужда от различно количество течности, което зависи от множество фактори, определящ ...
E401 Натриев алгинат
Характеристика: Натриевият алгинат е стабилизатор, запазващ консистенцията и вискозитета на продукта...
Хранене при болезнена менструация (дисменорея)
Хранене при болезнена менструация (дисменорея)
Как да се възстановим след преяждане
Намираме се в разгара на множество празници, които традиционно са придружени с обилна трапеза, включ...
Навикът да си изпукваме кокалчетата – вреден или просто досаден
Често хората си изпукват кокалчетата, но докато някои не биха се впечатлили от звука, който следва о...
Домашна апетитка с чорбаджийски чушки (селска апетитка)
Домашна апетитка с печени чушки и чесън (изпитана рецепта)
На страница по:
Коментари към Радостина Райчева