Радостина Райчева
автор във Framar.bg

Радостина Райчева е част от екипа на "Фрамар" от 2012 година като автор, редактор и коректор на статии и новини, свързани със здравословния начин на живот.
Уебсайт: https://www.framar.bg/
Публикации на автора

Антиоксиданти
Антиоксидантите са вещества, които удължават срока на годност на храните, предпазвайки ги от развала...

Усилващи вкус и аромат
Овкусителите са вещества, които подсилват съществуващия вкус и/или аромат на храната.

Оцветители
Оцветителите са вещества, които подсилват или възстановяват цвета на храната. Това са препарати, пол...

Гликоген
Гликогенът е резервен въглехидрат, който се произвежда в организма на животните и хората. То е съеди...

E233 Тиабендазол
Характеристика: Хранителната добавка Е233 се отнася към групата на консервантите, спиращи размножава...

Диета № 9 - при диабет
Диета № 9 се използва при лека и средна форма на захарен диабет; болните с нормално или леко повишен...

Биофлавоноиди
Биофлавоноиди - полезни свойства и въздействие върху организма. Това са растителни пигменти от класа...

Монозахариди
Монозахариди - дневна необходимост, полезни свойства и взаимодействие върху организма. Монозахаридит...

Целулоза
Целулозата е полизахарид и основен градивен елемент на растенията. Тя се явява меката им обвивка, съ...

Фруктозата - най - често срещаният въглехидрат сред плодовете
Фруктозата е един от най-често срещаните въглехидрати в плодовете. За разлика от глюкозата, тя не мо...

Хранене при гонорея (трипер)
По време на лечението на заболяването не се налага придържането към строго определена диета, но е не...

Въглехидрати - обща характеристика, хранителни източници и дневна необходимост - 1 част
Въглехидрати - обща характеристика, хранителни източници и дневна необходимост - 1 част
На страница по:
Коментари към Радостина Райчева