Елена Дичева
автор във Framar.bg

Човекът е човек, когато е на път. Елена Дичева е пътешественик, който споделя с читателите на framar.bg за изминатите километри, както и за екзотични рецепти от далечните страни.
Публикации на автора

Нова Година 2018/2019 в Северна Корея – разказ от Пхенян
Разказ в снимки за една интересна Нова година в Пхенян. Пътешества Елена Дичева, която ни показва ек...

Нова Година 2018/2019 в Северна Корея – продължението
Нова Година 2018/2019 в Северна Корея – продължение на разказа на Елена Дичева в снимки – ресторанти...

Парагвайска пилешка супа (Vori Vori)
Vori vori е парагвайска гъста, жълта супа с малки топчета, направени от царевично брашно, грис и сир...

Бразилски хапки с пилешко месо (Коксинха) и доматен сос
Коксинха са популярни бразилски пилешки хапки, приготвени от настъргано пилешко месо, покрито с тест...

Иракски пържени кюфтета с телешко месо (Uroog)
Уруг (Uroog) са иракски пържени кюфтета от мляно телешко месо, които се сервират често в питка с хум...

Картофени кюфтенца от иракската кухня с телешко месо (Kubbat timman Arancini)
Пържени иракски кюфтенца от варен ориз и/или картофи с плънка от пържена телешка кайма. Kubbat timma...

Сьомга с вино и сметана на тиган
Поширана сьомга, пушена, пържена на тиган, печена във фурна или на грил - няма значение как ще я при...

Мексикански питки със зеленчуци и пиле
Бързо, но наистина впечатляващо мексиканско ястие, сервирано с български традиционен таратор. Съчета...

Лют сос от зелени чушки (Basbaas cagaar)
Сомалийската храна не е люта, за разлика от кухнята на съседните страни, които използват много люти ...

Млечен сос с чесън (Bizbaz)
За разлика от околните африкански страни, в Сомалия храната не е особено люта. Сомалийците приготвят...

Пържени бобени хапки (Baajiya)
Пържените бобени хапки са приятно топло предястие, което в Сомалия се сервира обикновено със зелен ч...

Пикантни печени пилешки крилца (Digaag Duban)
В Сомалия готвачите обикновено използват разнообразие от подправки, които придават на ястието пикант...
На страница по:
Коментари към Елена Дичева