Ваня Боянова
автор във Framar.bg
Ваня Боянова е дипломиран технолог по "Храни, хранене и диететика", както и един от авторите в раздел Хранене. Всичко в нейния живот се върти около страстта й, а именно – любовта към здравословното хранене. Обича да готви и да твори с храната.
Външни проекти, в които участва:
Проект "Генерация на социална солидарност"
Доброволчество:
- Тренинги на тема здравословно хранене в Международен младежки център — Стара Загора, доброволец в множество младежки инициативи към центъра.
- Участие в проект за здравословно хранене, Швеция, 2019 г.
Научни публикации:
- Nutritional and antioxidant potential of carob (Ceratonia siliqua) flour and evaluation of functional properties of its polysaccharide fraction публикувано в Journal of Pharmaceutical Sciences and Research, Ноември 2017 г.
Администратор и консултант в социалните мрежи:
- Страница за здравословно хранене VFood https://www.facebook.com/VanyaFood/
- Група за здравословни съвети и рецепти: Ваня's healthy book https://www.facebook.com/groups/1545006202280431/
- Вкусни рецепти от цял свят към framar.bg https://www.facebook.com/sviat.na.vkusni.retsepti/
Уебсайт: https://hranene.framar.bg/
Профил във Facebook: https://www.facebook.com/VanyaFood/
Публикации на автора
Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
Млечният шоколад се прави от шоколад с ниско съдържание на какао. Добавя се захар и мляко (варено, к...
Какви са ползите от консумацията на зелен боб едамаме
Зеленият боб едамаме представлява неузряла соя - растителна храна, която има множество ползи за здра...
Обработка на храната на пара: същност, полза и вреда
От всички конвенционални методи за готвене, обработката на пара е един от най-щадящите и здравословн...
Какви са ползите и вредите от консумирането на конопено семе
Конопените семена имат мек, ядков вкус. По състав са богати на полезните омега-3 и омега-6 мастни ки...
Какви са ползите и вредите от консумацията на теф
Тефът е май-малката зърнено-житна култура на света, но е много хранителен продукт. Богат източник е ...
Ползи и вреди от консумацията на амарант
Амарантът е вид зърнена култура с впечатляващи ползи за здравето. Богат източник е на манган и проте...
На страница по:
Коментари към Ваня Боянова
Невероятна Авторка! Меко казано съм впечатлен от нейните статии.