Ваня Боянова
автор във Framar.bg

Ваня Боянова е дипломиран технолог по "Храни, хранене и диететика", както и един от авторите в раздел Хранене. Всичко в нейния живот се върти около страстта й, а именно – любовта към здравословното хранене. Обича да готви и да твори с храната.
Външни проекти, в които участва:
Проект "Генерация на социална солидарност"
Доброволчество:
- Тренинги на тема здравословно хранене в Международен младежки център — Стара Загора, доброволец в множество младежки инициативи към центъра.
- Участие в проект за здравословно хранене, Швеция, 2019 г.
Научни публикации:
- Nutritional and antioxidant potential of carob (Ceratonia siliqua) flour and evaluation of functional properties of its polysaccharide fraction публикувано в Journal of Pharmaceutical Sciences and Research, Ноември 2017 г.
Администратор и консултант в социалните мрежи:
- Страница за здравословно хранене VFood https://www.facebook.com/VanyaFood/
- Група за здравословни съвети и рецепти: Ваня's healthy book https://www.facebook.com/groups/1545006202280431/
- Вкусни рецепти от цял свят към framar.bg https://www.facebook.com/sviat.na.vkusni.retsepti/
Уебсайт: https://hranene.framar.bg/
Профил във Facebook: https://www.facebook.com/VanyaFood/
Публикации на автора

Рецепти за домашен кетчуп с чесън
След като веднъж приготвите домашен кетчуп с чесън (пресен или печен), е малко вероятно да закупите ...

Рецепти за домашен ябълков кетчуп с канела
Приготвянето на домашен ябълков кетчуп не е толкова трудно, а и не отнема много време. Чудесен сос е...

Рецепти за домашен кетчуп с чушки
Домашният кетчуп може да се приготви с основна съставка домати, но и с добавяне на чушки - пресни, л...

Рецепти за домашно сладко от хинап
Домашното сладко от хинап се прави септември, когато узрява плода. Има сладък и леко тръпчив вкус. С...

Полезно ли е да се яде патешко месо
Патешкото месо е отличен източник на белтък, витамини от група В и други важни хранителни вещества. ...

Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
Котидж сиренето е бяло, меко и кремообразно сирене със зърнена структура. То е нискокалоричен млечен...

Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
Имамбаялдъ е ястие от турската кухня, което се приготвя бързо и лесно. Представлява пълнени патладжа...

Хранене при ревматоиден артрит
Ревматоидният артрит е заболяване, което засяга основно опорно-двигателния апарат и е с инфекциозно-...

Рецепти за печена тиква с мед и орехи
Печената тиква с мед и орехи е класика, която се съчетава перфектно не само цветово, но и на вкус. Е...

Рецепти за чушки бюрек (пиперки бюрек)
Чушките бюрек са вкусно традиционно българско ястие. Приготвят се много бързо и лесно. Основната със...

Оригинални рецепти за яйца шакшука
Шакшука е разпространена израелска рецепта за приготвяне на яйца в доматен сос със зеленчуци и пресн...

Рецепти за туршия със зелен боб
Зеленият боб е нискокалоричен зеленчук, богат на много полезни хранителни вещества. Именно затова до...
На страница по:
Коментари към Ваня Боянова
Невероятна Авторка! Меко казано съм впечатлен от нейните статии.