Ваня Боянова
автор във Framar.bg

Ваня Боянова е дипломиран технолог по "Храни, хранене и диететика", както и един от авторите в раздел Хранене. Всичко в нейния живот се върти около страстта й, а именно – любовта към здравословното хранене. Обича да готви и да твори с храната.
Външни проекти, в които участва:
Проект "Генерация на социална солидарност"
Доброволчество:
- Тренинги на тема здравословно хранене в Международен младежки център — Стара Загора, доброволец в множество младежки инициативи към центъра.
- Участие в проект за здравословно хранене, Швеция, 2019 г.
Научни публикации:
- Nutritional and antioxidant potential of carob (Ceratonia siliqua) flour and evaluation of functional properties of its polysaccharide fraction публикувано в Journal of Pharmaceutical Sciences and Research, Ноември 2017 г.
Администратор и консултант в социалните мрежи:
- Страница за здравословно хранене VFood https://www.facebook.com/VanyaFood/
- Група за здравословни съвети и рецепти: Ваня's healthy book https://www.facebook.com/groups/1545006202280431/
- Вкусни рецепти от цял свят към framar.bg https://www.facebook.com/sviat.na.vkusni.retsepti/
Уебсайт: https://hranene.framar.bg/
Профил във Facebook: https://www.facebook.com/VanyaFood/
Публикации на автора

Веган плодово смути в купа
Веган смути с горски плодове, киви, ананас, филирани бадеми, чия семена и соево мляко в купа.

Гранола барчета с бадеми
Гранола барчета с бадеми, кокосов чипс и шоколад.

Сладолед с боровинки
Сладолед с боровинки, яйца и прясно мляко.

Пилешко с броколи на фурна
Пилешко с броколи на фурна

Супа от тиква с червен картоф и царевица
Супа от тиква с червен картоф и царевица

Лава кейк с шоколад и вино
Лава кейк с шоколад и червено вино

Морковена торта без глутен
Морковена торта без глутен

Пушен черен боб с къдраво зеле и свински джолан
Пушен черен боб с къдраво зеле и свински джолан

Пъстра салата с фъстъчен сос
Пъстра салата с фъстъчен сос, чушки, цвекло, булгур, сусам, краставица.


Как да сварим зеленчуци на пара
Как да сварим зеленчуци на пара в гевгир и тенджера. Варене на листни зеленчуци, картофи и моркови.

Бисквита с шоколад и фъстъчено масло
Голяма бисквита с шоколад и фъстъчено масло
На страница по:
Коментари към Ваня Боянова
Невероятна Авторка! Меко казано съм впечатлен от нейните статии.