Ваня Боянова
автор във Framar.bg
    Ваня Боянова е дипломиран технолог по "Храни, хранене и диететика", както и един от авторите в раздел Хранене. Всичко в нейния живот се върти около страстта й, а именно – любовта към здравословното хранене. Обича да готви и да твори с храната. 
Външни проекти, в които участва: 
Проект "Генерация на социална солидарност" 
Доброволчество:
- Тренинги на тема здравословно хранене в Международен младежки център — Стара Загора, доброволец в множество младежки инициативи към центъра.
 - Участие в проект за здравословно хранене, Швеция, 2019 г.
 
Научни публикации:
- Nutritional and antioxidant potential of carob (Ceratonia siliqua) flour and evaluation of functional properties of its polysaccharide fraction публикувано в Journal of Pharmaceutical Sciences and Research, Ноември 2017 г.
 
Администратор и консултант в социалните мрежи:
- Страница за здравословно хранене VFood https://www.facebook.com/VanyaFood/
 - Група за здравословни съвети и рецепти: Ваня's healthy book https://www.facebook.com/groups/1545006202280431/
 - Вкусни рецепти от цял свят към framar.bg https://www.facebook.com/sviat.na.vkusni.retsepti/
 
Уебсайт: https://hranene.framar.bg/
Профил във Facebook: https://www.facebook.com/VanyaFood/
Публикации на автора
Салата айсберг - състав и полезни свойства
Салатата айсберг е нискокалоричен зеленчук, източник на витамините А, К и фолиева киселина, както и ...
                                
                            Парагвайска пилешка супа (Vori Vori)
Vori vori е парагвайска гъста, жълта супа с малки топчета, направени от царевично брашно, грис и сир...
                                
                            Бразилски хапки с пилешко месо (Коксинха) и доматен сос
Коксинха са популярни бразилски пилешки хапки, приготвени от настъргано пилешко месо, покрито с тест...
                                
                            Аспержи - състав, ползи и противопоказания
Аспержите са изключително нискокалорични зеленчуци. В 100 грама пресен зеленчук има само 20 калории....
                                
                            Масло от кайсиеви ядки
Масло от кайсиеви ядки
                                
                            Хранене при анемия
Анемията най-често се проявява с дефицит на желязо и нисък хемоглобин, без който тялото не може да с...
                                
                            Киселец - полезни свойства и противопоказания
Киселецът е нискокалоричен зеленолистен зеленчук и лекарствено средство. Лечебните му свойства се дъ...
                                
                            Каперси - полезни свойства и вреди
Каперсите са ядливите пъпки на храст. Те са малки, кръгли и твърди. Мариновани имат кисело-солен и о...
                                
                            Артишок - полезни свойства и противопоказания
Артишокът е вид бодил, който се характеризира с отличен вкус, диетични и детоксикиращи свойства. Бог...
                                
                            Пролин
Пролин - характеристика, източници, дневна потребност, усвояване, здраве и красота.
                                
                            Моркови (оранжеви) - състав, полезни свойства и вреда при прекалена консумация
Полезни свойства на моркова: Този зеленчук се използва от древни времена като помощник при лечението...
                                
                            Целина - ползи, лечебни свойства и противопоказания
Целината е нискокалоричен зеленчук, който се използва за лечение на и профилактика срещу редица забо...
                                
                            
                        На страница по:                        
                    
                
Коментари към Ваня Боянова
Невероятна Авторка! Меко казано съм впечатлен от нейните статии.