Ваня Боянова
автор във Framar.bg
    Ваня Боянова е дипломиран технолог по "Храни, хранене и диететика", както и един от авторите в раздел Хранене. Всичко в нейния живот се върти около страстта й, а именно – любовта към здравословното хранене. Обича да готви и да твори с храната. 
Външни проекти, в които участва: 
Проект "Генерация на социална солидарност" 
Доброволчество:
- Тренинги на тема здравословно хранене в Международен младежки център — Стара Загора, доброволец в множество младежки инициативи към центъра.
 - Участие в проект за здравословно хранене, Швеция, 2019 г.
 
Научни публикации:
- Nutritional and antioxidant potential of carob (Ceratonia siliqua) flour and evaluation of functional properties of its polysaccharide fraction публикувано в Journal of Pharmaceutical Sciences and Research, Ноември 2017 г.
 
Администратор и консултант в социалните мрежи:
- Страница за здравословно хранене VFood https://www.facebook.com/VanyaFood/
 - Група за здравословни съвети и рецепти: Ваня's healthy book https://www.facebook.com/groups/1545006202280431/
 - Вкусни рецепти от цял свят към framar.bg https://www.facebook.com/sviat.na.vkusni.retsepti/
 
Уебсайт: https://hranene.framar.bg/
Профил във Facebook: https://www.facebook.com/VanyaFood/
Публикации на автора
Корн салата (Царевична салата)
Корн салатата представлява малки овални тъмнозелени листенца, събрани в китка, които имат лек привку...
                                
                            Сибирски лук (див лук) - полезни и вредни свойства
Сибирският лук, познат още като див, е вид ситен лук със силен аромат и ненатрапчив вкус. Той се хар...
                                
                            Джинджифил (корен)
Джинджифилът може да се консумира пресен, на прах, изсушен, в тинктури, капсули, таблетки, масло или...
                                
                            Луфа - полезни свойства и противопоказания
Луфата е растение, отнасящо се към семейството на тиквите. Плодовете му наподобяват краставица, но с...
                                
                            Лозови листа - ползи и вреди
Лозовите листа са нискокалоричнен, но богат източник на витамини (A, E, K, B6, фолат), минерали (маг...
                                
                            Полезни свойства на ряпата
Ряпата е нискокалоричен кореноплоден зеленчук, богат на витамин C. Пречиства и лекува стомаха и черв...
                                
                            Цвят от тиквичка - ползи и вреди
Цветовете от тиквички са обагрени в преливащи оранжево-жълти нюанси. Годни са за консумация. Имат ле...
                                
                            Люти чушки - полезни свойства и вреди
Лютите чушки имат множество ползи за здравето. Ускоряват метаболизма, нормализират храносмилането, п...
                                
                            Най-доброто зелено смути за отслабване
Зелено смути за отслабване
                                
                            Ендивия (вид цикория) - ползи и вреди
Ендивията е вид цикория, чийто листа приличат на руколата. Има горчив вкус, нискокалорична е, богата...
                                
                            Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
Картофите са богати на скорбяла грудки, които са разпространени и широко използвани в целия свят. Бо...
                                
                            Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
Чесънът или чесновият лук се използва от векове за лечение на много заболявания, като астма, храносм...
                                
                            
                        На страница по:                        
                    
                
Коментари към Ваня Боянова
Невероятна Авторка! Меко казано съм впечатлен от нейните статии.